Så fungerar breease®

Användning & Säkerhet

I nappen finns en utbytbar filterkapsel innehållande filtermedia som renar luften från avgaser, virus, mögel och andra små partiklar. Breease® gör det möjligt för ett barn med exempelvis nästäppa att fortsätta använda napp, tack vare andningskanalen i nappen.

Kom igång med Breease®

Breease® luftfilternappar med utbytbar filterkapsel som gör att ditt barn kan andas ren och hälsosam luft.
Breease® luftfilternapp, nappdel i rosa

Nappdel med andningskanal

Ta fram nappdelen och kontrollera att den är hel och ren. Gör ett dragtest genom att dra hårt i sugdelen, böj skölddelen och inspektera för skador. Före första användning skall nappen av hygieniska skäl kokas i 5 minuter. Obs! Filterkapseln ska aldrig kokas. 

Breease® luftfilternapp, filterkapsel i rosa som gör att ditt barn kan andas ren och hälsosam luft!

Utbytbar filterkapsel

Ta fram filterkapseln och kontrollera att den är hel och ren. Skruva fast filterkapseln på nappdelen tills det ”klickar” och den fäster ordentligt. Prova att dra i den åt olika håll. Filterkapseln ska ej gå att dra loss eller glappa. Vid byte av filterkapsel så skölj först av nappdelen.

Breease® luftfilternapp i rosa - startkit.

Komplett luftfilternapp

Klart! Om nappen blir smutsig under dagen går det bra att skölja av den. Vi rekommenderar att filterkapseln byts ut varje dag. Nappen och filterkapseln är designad för att inte kunna sväljas och utgör ingen fara för barnet. 

Underhåll & Förvaring

Undvik att förvara nappen i direkt solljus och hetta när den inte används. Extrema temperaturer kan påverka nappens mekaniska egenskaper. Undvik all kontakt med kemikalier.

Vid normal användning innehåller nappen inte något ämne i nivåer som kan misstänkas vara skadliga för människors hälsa och följer EN-1400 standard kemikaliekrav för nappar.

Filterkapseln bör bytas dagligen av funktionella och hygieniska skäl. Nappdelen bör bytas varje månad för garanterad funktion och hygien.